سم پنهان در مواد غذایی

 

قندها، تنها در نوشابه‌ها، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، شکرپاش روی میز صبحانه، شکلات و دسرها وجود ندارند، بلکه همه‌جا حتی به صورت پنهان در مواد غذایی مانند نان، برنج و ماکاروني و حتي الکل و لبنیات هم یافت می‌شوند .

وقتی میزان قند طبیعی در بدن از حد نصاب فراتر برود می تواند همچون قندهای فرآوری شده برای سلامت بدن مخاطراتی را ایجاد کند. زیان مصرف زیاد قندهای طبیعی مانند میوه تفاوتی با ضرر قند کمپوت ندارد.

قند ساده‌ترین نوع کربوهیدرات است و خوردن آن مساوی است با ذخیره چربی در بدن! قند کالري‌هاي خالي به بدن مي‌رساند و موجب افزايش وزن مي‌شود.

کبد بزرگ‌ترين تنظيم‌کننده سطح قندخون بدن است، هنگامي که بيش از اندازه قند مصرف مي‌کنيد، بدن ميزان مورد نياز را تبديل به انرژي و ميزان اضافي را در قالب چربي ذخيره مي‌کند. در نهايت، اين چربي‌هاي افزايش يافته خود را در دور شکم، کمر، باسن و ران شما خود را نشان می‌دهند و سلامت قلب و اندامهای شما را تحت الشعاع قرار می‌دهند.

 

حال چگونه مصرف قند را کاهش و سلامتی خود را بیمه کنیم:

1-غلات کامل را انتخاب کنید، مانند نان جو، نان فیبردار، نان غنی شده با سبوس و ….

2-از محصولات لبنی کم‌چرب استفاده کنید از مصرف شیر و ماستهای طعم دار خودداری کنید.

3-لوبیا، نخود و عدس بیشتری بخورید و مصرف جوانه حبوبات را در سالاد خود بگنجانید.

4- مصرف شکر و قندهای افزوده را محدود کنید مانند نوشابه نوشیدنی انرژی زا فست فود دسر کیک و …

5- مقدار مربا، عسل و شکلات صبحانه خود را به حداقل برسانید.

6-بیشتر سس ها دارای قند اضافی هستند که برای طعم دار شدن به آن ها اضافه می شود بنابراین مواظب سس سالاد خود باشید.

5-بر روی برنامه غذایی با سبزیجات غنی از فیبر تمرکز کنید.

6- میوه را به صورت آب‌میوه استفاده نکنید، وقتی آب یک میوه را می‌گیرید بیشتر قند آن را استفاده می کنید تا فیبر و مواد مغذی.

7-از مصرف میوه‌های خشک بپرهیزید. به خاطر بسپارید که نباید در مصرف میوه های تازه هم زیاده‌روی کنید. میوه‌ها قند زیادی دارند. اگر بیش از اندازه میوه بخورید، ممکن است به کبد چرب دچار شوید.

8-اگر در برچسب مواد غذایی ترکیباتی مانند شکر، نیشکر، عسل، ملاس، شکر افرا، حتی شکر نارگیل، نشاسته هیدرولیز، شکر معکوس، شربت ذرت، و عسل مشاهده کردید از مصرف آن ماده غذایی به علت قند بالا بپرهیزید.

9-دانه های مغذی، مانند بادام زمینی، گردو و … را به میان وعده خود دعوت کنید.

10-بدن خود را با مصرف میزان کافی آبی هیدراته نگه دارید تا میل به مصرف شکر را کاهش دهید.

11- تحرک کافی داشته باشید تا قند اضافی بدنتان کاهش پیدا کند و کبدتان از چرب شدن در امان باشد.

 

فراموش نکنید حداقل ۵۷ نام مختلف برای قند وجود دارد. بنابراین مراقب هر ماده‌­ای که به اوز ختم می‌شود، مانند ساکاروز، فروکتوز و مالتوز باشید. زیرا مواد اوزدار حاوی سم سفیدی بنام شکر هستند که تهدید کننده سلامت شما است.

خواندن مقاله های زیر هم ممکن است برای شما جالب باشد

http://toobavatankhah.ir/2358/tea/

http://toobavatankhah.ir/2599/addiction-to-sugar/

 

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط